Álmai NYaralója Siófok
Arany Apartmanok - Álmai nyaralója Siófokon
FőoldalA környékről
Balaton

Balaton


Az édesvizek szerelmeseinek


Közép-Európa legnagyobb édes vize: területe 590 km2, hossza 77 km, szélessége 8-14 km, átlagos vízmélysége csak 3-4 méter. A Balaton a Tihanyi félsziget és Szántód között a legkeskenyebb, mindössze 1,5 km, de itt az úgynevezett tihanyi kútnál a legmélyebb: 12,4 m.

A tó színe csodálatosan változik. Néha ragyogó kék, majd haragoszöld, vagy éppen ólomszürke.

A Balaton ideális nyári üdülésre, pihenésre, szórakozásra, de kora ősszel, tavasszal is kitűnően érezheti magát az ide látogató. Télen, ha befagy a tó, felejthetetlen élményt nyújt a téli sportok kedvelőinek. Pár óra korcsolyázás, jégvitorlázás a friss levegőn, majd egy pohár forralt bor a parton... Viszonylag sekély vize hamar felmelegszik, nyári napokon a hőmérséklete eléri a 27 fokot is. Az északi parton a Balaton medre gyorsabban mélyül mint a déli parton, ezért kiváló úszásra, vizisportolásra.

A déli part több száz méter széles sekély sávja a kisgyermekes családoknak ideális. A Balatont a vitorlázók, a szörfösök, kite-osok és egyéb vizisport kedvelők is nagyra értékelik... A kirándulókat várják a partot kiséro változatos hegyek, hangulatos völgyek, várromok.

A Balaton és környéke híres a borairól, és a különleges alakú bazalt szikláiról. Élvezetes program lehet a Siófoktól induló, Földváron, Lellén, Bogláron, Szőlőgyörökön és Kislakon, Öreglakon át Kéthelyig, jelenleg 23 minősített borút állomáson megkóstolni a dél-balatoni borvidék legfinomabb borait. A Hévízi Gyógyfürdőt is jó szívvel ajánljuk.

Sok mindent sorolhatnánk még, de inkább azt javasoljuk, járjon utána!

Értékesítés

Lengyel Mónika
telefon: +36 30 184 7174

email: sales(kukac)almainyaraloja.hu

Cím:
Álmai Nyaralója
Siófok, Szent László u. 191.

GPS koordináták:
N46°55'51.99"
E18°06'32.29"
5 csillagos referenciánk
Arany Apartmanok Álmai Nyaralója Siófok Arany Apartmanok Álmai Nyaralója Siófok Arany Apartmanok Álmai Nyaralója Siófok Arany Apartmanok Álmai Nyaralója Siófok